Dani Salona

0
pre 9 godina
bg_dans

dani salona

 

Na efektima dobrog odjeka u javnosti prošlogodišnjeg projekta pod nazivom „Dani salona“, nastavljeno je istraživanje o arhitektonskim i urbanističim temama važnim za život našeg grada i realizovan projekat „Dani salona – (re)konstrukcija doživljaja prostora“.

Posle istraživanja o objektima arhitektonskog nasleđa za Grad Novi Sad, na tribini 26. novembra, podstaknut je dijalog stručne i najšire javnosti o neposrednom okruženju u kojem prazni prostori imaju poseban značaj. Očigledni značaj teme otvorio je ideje i ponudio mnoge odgovre za (re)aktivaciju napuštenih prostora u Novom Sadu, a svi koji imaju ideje kako i šta bi moglo da se stavi ponovo u funkciju – pišite nam. (centarhorizont21@gmail.com)

Projekat je realizovan uz podršku Sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu sredine AP Vojvodine, Departmana za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka novosadskog univerziteta i Društva arhitekata Novog Sada, a u narednom periodu biće detaljnije sagledana svaka grupa objekata i prostora (industrijski, kulturni, vojni, stambeni…) kako bi se zaključci s tih susreta uputili nadležnim institucijama i najširoj javnosti.

Istraživački projekat Dani Salona je prvi deo razvojnog programa unapređenja publiciteta i edukovanja najšire javnosti o arhitektonskim događajima u Vojvodini. Osnovni cilj projekta Dani Salona je ojačati poziciju u javnosti najznačajnijih ahitektonskih događaja u Novom Sadu – Dani arhitekture i Salon arhitekture.
Centar HORIZONT 21 istražuje stavove stručne i najšire javnosti u Novom Sadu o navedenim događajima. Cilj je i da se profiliše karakter manifestacije Dani arhitekture i Salon arhitekture u susret 20-godišnjici održavanja.

Fotografija: Industrijsko nasleđe Almaškog kraja, foto: Stanislava Vučetić

 

 

1.
avatar
DaNS
35002 points
Dark mode