Izložba Hundertwasser na svili

0
pre 7 godina

Svečano otvaranje izložbe Tatjane Marjanović Laković održaće se u četvrtak 12. oktobra s početkom u 19 časova u prostorijama Društva arhitekata Novog Sada u Miletićevoj 20 u Novom Sadu.

Prodajna izložba Hundertwasser na svili inspirisana je delima Friedensreicha Hundertwassera, umetnika koji je samo tri meseca proveo na Bečkoj akademiji lepih umetnosti, a postao čuveni arhitekta čije građevine su poznate širom sveta poput zgrade Hundertwasserhaus ili toplane Spittelau u Beču.

Umetnik, čije samo ime asocira na dobrotu i osmeh (ime Friedenreich u prevodu znači “bogat u miru”, to jest, miroljubiv) zadužio nas je nezaboravnim građevinama koje će vas i ovom prilikom odvesti u svet mašte i, nadamo se, ostaviti tamo. Upravo ove impozantne građevine inspirisale su umetnicu Tatjanu Marjanović Laković za svoje slike na svili.

Medijski pokrovitelj izložbe Hundertwasser na svili je portal Gradnja.rs.

O autoru
Tatjana Marjanović Laković rođena je u Novom Sadu. Gimnaziju i Visoko pedagošku školu zavšila je rodnom gradu. Akademiju primenjenih umetnosti završila je u Beogradu na smeru Projektant tekstila. Ceo radni staž provela je kao profesor u srednjoj građevinskoj školi u Novom Sadu na predmetima Likovno obrazovanje i Crtanje i slikanje. Potom je radila u srednjoj školi za primenjene umetnosti Bogdan Šuput u Novom Sadu na stručnim predmetima.

1.
avatar
DaNS
34614 points
Dark mode