Javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji

0
pre 6 godina

Predlog zakona donosi značajne izmene u oblastima izrade urbanistickih i prostornih planova i objedinjenoj proceduri. 

U postupku pripreme Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji, koji je sastavni deo ovog programa.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji sprovešće se u periodu od 15. januara do 6. februara 2018. godine.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici: državnih organa, privrednih subjekta, javnih službi, međunarodnih organizacija, udruženja građana i drugih predstavnika civilnog društva, stručne javnosti, kao i profesori i akademici i drugi naučni radnici i druge zainteresovane strane.

Tekst Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, biće postavljen na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i na portalu e-uprave.

 

Primedbe, predlozi i sugestije, dostavljaju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putem elektronske pošte na e-mail: sednice.vlade@mgsi.gov.rs ili poštom na adresu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sa naznakom „Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji“, 11000 Beograd, ulica Nemanjina 22-26.

 

Raspored javnih rasprava

Javnu raspravu o Nacrtu organizovaće Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u formi prezentacije i diskusije koja će se održati u:

Beogradu – 15. januar 2018. godine, u terminu od 11:00 do 14:00 časova, u prostorijama Privredne komore Beograda, u sali 6, ulica Kneza Miloša 12;

Kragujevcu – 18. januar 2018. godine, u terminu od 11:00 do 14:00 časova u Velikoj sali Skupštine grada Kragujevca, Trg Slobode 3;

Novom Sadu – 22. januar 2018. godine, u terminu od 11:00 do 14:00 časova u prostorijama Skupštine Grada Novog Sada, u Velikoj sali, ulica Žarka Zrenjanina 2;

Subotici – 25. januar 2018. godine, u terminu od 11:00 do 14:00 časova u prostorijama Svečane sale Skupštine grada Subotice, ulica Trg slobode 1;

Nišu – 2. februar 2018. godine, u terminu od 11:00 do 14:00 časova u sali Skupštine grada Niša, ulica Nikole Pašića 24.

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture analiziraće sve primedbe predloge i sugestije učesnika i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji.

Preuzmite tekst Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji ovde.

 

Izvor: gradnja.rs

1.
avatar
DaNS
34614 points
Dark mode