Konkurs za balkanski eko-centar na Zelenom vencu u Beogradu

0
pre 7 godina

Firma Stattwerk raspisuje anketni konkurs za izradu urbanističko-arhitektonskog idejnog rešenja balkanskog eko-centra na Zelenom vencu u Beogradu.

Stattwerk, projektantska firma osnovana 2007. godine u Štutgartu, a koja je od 2016. prisutna u Beogradu, se bavi projektima koji obuhvataju kreativnu adaptaciju, rekonstrukciju i revitalizaciju stambenog, poslovnog i industrijskog prostora, a njihov trenutni projekat u Beogradu je rekonstrukcija nekadašnje zgrade Beobanke na Zelenom vencu i prvi soliter sa zelenim fasadama na prostoru Srbije.

Misija kreativnog tima Stattwerk je ekologična adaptacija, rekonstrukcija i revitalizacija postojećih objekata u Beogradu i Srbiji, s ciljem da se izvedu arhitektonski projekti koji se zasnivaju na principima održive i zelene arhitekture, uz korišćenje najnovijih ekoloških materijala i tehnologija.

Na konkursu mogu da učestvuju sve diplomirane arhitekte i biroi sa teritorije Republike Srbije. Ujedno je i raspisan studentski konkurs za idejno dizajnersko rešenje fasade balkanskog eko-centra na Zelenom vencu u Beogradu. Rok za slanje radova je 25. novembar 2017. godine.

Raspis i konkursnu dokumentaciju za oba konkursa preuzmite ovde.

1.
avatar
DaNS
35002 points
Dark mode