LafargeHolcim konkurs za održivu gradnju

0
pre 7 godina

Fondacija LafargeHolcim organizuje petu po redu dodelu nagrada za projekte održive gradnje, povodom čega raspisuje konkurs i poziva arhitekte da prijave svoje radove. Prezentacija konkursa biće održana 08. decembra u 14:00 časova na IV spratu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Prezentaciju će držati dobitnica nagrade iz 2011. godine – Julia King.

Fondacija LafargeHolcim je osnovana 2003. godine, a preimenovana je u LafargeHolcim kada su ove dve vodeće kompanije u industriji građevinskih materijala završile njihovu integraciju 2015. godine. Fondacija se bavi odabirom i podrškom inicijativa koje kombinuju rešenja održive gradnje sa arhitektonskom brilijantnošću i poboljšanim kvalitetom života koji prevazilazi tehničke probleme – sve u cilju bolje gradnje. Kroz nekomercijalnu promociju i razvoj održive gradnje na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou, fondacija LafargeHolcim ohrabruje održive odgovore na tehnološka, ekološka, društveno-ekonomska i kulturna pitanja koja se tiču građenja. Promovisanje najboljeg iz prakse, predvođenje svežih rešenja i inspirišući afirmisane, kao i novu generaciju arhitekata, inženjera, planera i izvođača radova, kako bi usvojili održive parametre za sve projekte koje realizuju – to su samo neki od ambiciozih ciljeva fondacije.

a16_900x400_awards-banner_delalex-srb

Međunarodni konkurs za Nagradu LafargeHolcim prepoznaje inovativne projekte i koncepte okrenute ka budućnosti – i predstavlja najznačajnije svetsko takmičenje za održivi dizajn. Nagrada LafargeHolcim podstiče arhitekte, planere, inženjere i investitore da idu izvan konvencionalnih okvira održive gradnje u svom radu i da harmonizuju ekonomske, ekološke i društvene probleme.

Projekti i koncepti u poljima arhitekture, urbanog dizajna, građevinarstva, mehaničkog inženjerstva i srodnih polja su kvalifikovani za prijavu. Ciklus konkursa traje tri godine, od najave do završetka i ukupna suma od dva miliona američkih dolara je dodeljeno kao novčana nagrada.

Konkurs je otvoren do 21. marta 2017. godine.

_

Korisni linkovi

Zvanični plakat

Raspis konkursa

Uputstva za prijavu

Prijava

Članovi žirija

Prethodno nagrađeni projekti