Oktobarhska Konferencija 2018

0
pre 5 godina

Želeli bismo da Vas pozovemo na finalni događaj ovogodišnjeg festivala Oktobarh. Ovog vikenda (27. i 28.10.) u amfiteatru zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, održaće se Oktobarhska KonferencijaPosetioci će imati prilike da se upoznaju sa kako domaćim tako i arhitektonskim biroima i projektima iz regiona pa i drugih kontinenata.

PROGRAM

Subota, 27 / 10 / 2018
14:00 – Paradigma Ariadné (Budimpešta)
16:00 – RE:EASA + Tristotrojka (Zagreb, Sarajevo, Novi Sad)
18:00 – Normal Architecture Office (Njujork)

Nedelja, 28 / 10 / 2018
16:00 – OUVI (Tokio)
18:00 – Remorker Architects (Beograd)

Nakon konferencije, 28.10. sa početkom u 21h u Domu B-612 (Miletićeva 40, Novi Sad) biće otvorena izložba projekata nastalih na arhitektonskoj radionici Hibrid(ge) koja je realizovana u okviru prve nedelje trajanja ovogodišnjeg Oktobarh-a. Tema radionice bila je istraživanje i dizajniranje hibridne mostovske strukture, takozvani “živi most” koji osim funkcije prelaska vodene površine uključuje i različite sadržaje, a na lokaciji nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, čiji temelji i dalje stoje u Dunavu.

O OKTOBARHU

Oktobarh je festival nastao kao studentska inicijativa 2016. godine sa ciljem da se kroz predavanja, radionice, filmske projekcije, izložbe i slična dešavanja predstavi arhitektonska praksa u najširem mogućem smislu i sve ono što je prati. Festival je do sada održan dva puta, u oktobru 2016. i 2017. godine, u Novom Sadu.

Do sada je na festivalu učestvovalo preko 25 predavača iz same struke, ali i priznati profesionalci iz oblasti dizajna, fotografije, umetničkog stvaralaštva i scenskog dizajna. Pored predavanja održano je 12 filmskih projekcija, jedna radionica i dve arhiture – šetnje kroz značajne objekte Novog Sada uz stručna predavanja o njima.

PARTNERI

Oktobarh je podržan od strane Društva arhitekata Novog Sada, Departmana za arhitekturu i urbanizam, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, alternativnog kulturnog centra Dom B612, studentskog časopisa za arhitekturu, dizajn i umetnost – Tristotrojka, Ephemera Collective-a, web portala Fruškać, CityHostel-a, Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, Coca Cola-e, 120g, Za media, VFS-a, Saveza studenata Fakulteta tehničkih nauka, Kulturne stanice Eđšeg i Electra Copy & Print Studija.
Ulaz na sve događaje Oktobarha je slobodan. Vidimo se za vikend!