Poziv za ArhiToons radionicu

0
pre 7 godina

DaNS poziva srednjoškolce i studente da se prijave na radionicu u organizaciji studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu – ArhiToonsRadionice će se održati u Bijeljini od 12. do 15. maja 2017. godine. Pravo na učešće imaju prvenstveno učenici srednjih škola, ali i ostali zainteresovani. Broj mesta je ograničen. Konkurs je otvoren do 8. maja 2017. godine u 23:59.

Opis:
Ideja je začeta jos pre 4 godine, kada sam kao student Arhitektonskog fakulteta i bivši učenik bijeljinske Gimnazije shvatio koliko je teže upisati pomenuti faks ako ste živeli u Bijeljini ili nekom drugom manjem mestu, jer je generalno arhitektonska kultura/scena, a naročito moderna arhitektura, nepostojeća. Statistika nalaže da svake godine arhitekturu upiše 3 do 4 učenika iz Bijeljine, a svake 2 do 3 godine jedan ode na Arhitektonski fakultet u Beogradu. Kao kontinuitet ovom razmišljanju pojavile su se organizacije i radionice SCAPES:LAB-a, Ministarstva prostora kao i neke internacionalne poput EASA-e. Inspirisan i podupret njihovim iskustvima odlučio sam da je ovako nešto neophodno i mlađim generacijama i manjim mestima.
U saradnji sa kolegama sa Arhitektonskog fakulteta čija je energija zaista izvanredna i bez kojih ArhiToons ne bi bio moguć, uspeli smo ostvariti saradnju sa Gimnazijom “Filip Višnjić” i da pokrenemo ovakav događaj. Dakle, ArhiToons je organizacija koja se bavi širenjem arhitektonke kulture, obrazovanja i prakse. Ovog puta ciljnu grupu čine prvenstveno mladi koji su prepoznali svoje interesovanje za arhitekturu, likovnu umetnost, filmsku umetnost, fotografiju itd. i uočavaju njen značaj, ali jos traže način. Plan je da se učesnici u roku od 4 dana kroz razne vrste aktivnosti, upoznaju sa osnovnim elementima i metodama arhitektonskog razmišljanja i projektovanja kao i sa arhitektonskim programima i softverima.

Prijave:
ArhiToons upitnik
ili na mail: apeiron.alter@gmail.com (ime / prezime / broj telefona / škola-zanimanje / godište)

Tutori / predavači:
Dragan Petrović
Danica Mijonić
Ivana Mandić
Borjan Brankov

Fotograf eventa:
Nikola Fidanov

1.
avatar
DaNS
34614 points
Dark mode