Putovanje na venecijansko Bijenale

0
pre 6 godina

Turistička agencija Kompas organizuje putovanje iz Novog Sada i Beograda na otvaranje 16. Bijenala arhitekture u Veneciji, koje će ove godine biti upriličeno 26. maja. Putovanje podrazumeva 3 noćenja sa doručkom u hotelu u Lidu di Jesolo, sa pratećim agencijskim uslugama prevoza i vođenja. Sve informacije možete saznati na stranici agencije.

Plan putovanja:

1.Dan (25.05.2018) – NOVI SAD / BEOGRAD – LIDO DI JESOLO

Polazak iz Novog Sada u 05:00 časova sa parkinga kod Lokomotive na železničkoj stanici. Polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava Centra, Savska strana u 08:00 časova. Direktna noćna vožnja do Lido di Jesolo, sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Popodnevna kafa u Trstu. Dolazak u hotel u Lido di Jesolo u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.Dan (26.05.2018) – LIDO DI JESOLO – VENECIJA – LIDO DI JESOLO

Doručak. U 08:30 časova polazak za luku Punta Sabioni i vožnja vaporetom do Venecije, na otvaranje 16. Međunarodne izložbe arhitekture venecijanskog bijenala na lokacijama Giardini i Arsenale. Za putnike koji su zainteresovani za razgledanje grada organizuje se obilazak Venecije, koje obuhvata šetnju uz more, uz obilazak Tamnice u kojoj je bio zatočen čuveni Kazanova, potom legende o najslikanijem mostu u Veneciji – Mosta uzdaha, panoramski pogled na crkvu Sv. Đorđa na istoimenom ostrvu, crkve Santa Maria dela Salute, obilazak Duždeve palate – središte moći Mletačke Republike, „Stubova smrti“, Biblioteke u kojoj se čuva kompletno delo pesnika Petrarke, Trg Svetog Marka  i Bazilike Svetog Marka, Astronomskog sata, šetnja živopisnim ulicama Venecije do mosta Rialto sa prelepim pogledom na Kanal Grande. Planirani povratak u hotel je predviđen oko 20:00 časova. Noćenje.

3.Dan (27.05.2018.) – LIDO DI JESOLO – VENECIJA – LIDO DI JESOLO

Doručak. U 08:30 časova polazak za luku Punta Sabioni i vožnja vaporetom do Venecije, na 16. Međunarodnu izložbu arhitekture venecijanskog bijenala, odnosno po želji putnika slobodan program u Veneciji. Planirani povratak u hotel je predviđen u 20:00 časova. Noćenje.

4.Dan (28.05.2018.) – LIDO DI JESOLO – TREVIZO – …

Doručak. Napuštanje hotela. U 09:00 časova predviđen je polazak za Srbiju sa usputnim obilaskom piktoresnog Treviza (Treviso) – razgledanje grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak je planiran oko 16:00 časova. Direktna noćna vožnja do Novog Sada sa usputnim pauzama i zadržavanjima na graničnim prelazima.

5.Dan (29.05.2018.) … – BEOGRAD / NOVI SAD

Planirani dolazak u Beograd i Novi Sad je u ranim jutarnjim časovima u zavisnosti od uslova na putu.

1.
avatar
DaNS
34614 points
Dark mode