BETA 2020: Poziv za učešće na Temišvarskom arhitektonskom bijenalu

0
pre 4 godine

Temišvarsko arhitektonsko bijenale — Beta 2020 — se ove godine održava od 25. septembra do 25. oktobra. Ovo je njegovo treće izdanje, a generalna tema smotre je  odgovornost za postojeće i buduće izgrađeno i još neizgrađeno okruženje, sa konačnim ciljem da se poboljšaju svi procesi koje koristimo u izgradnji naših gradova.

Jedno od glavnih dešavanja bijenala jeste sam konkurs Beta 2020.

Konkurs je otvoren za tri susedne zemlje — Rumuniju, Mađarsku i Srbiju — i obraća se svima koji učestvovali u stvaranju arhitekture visokog kvaliteta u ovom evro-regionu: arhitektama, urbanistima, pejzažnim arhitektama, scenografima, dizajnerima svetla, diplomcima arhitekture/urbanizma/likovnih umetnosti/dizjana, IT inženjerima, administratorima, nevladinim organizacijama, sociolozima, psiholozima, kritičarima, teoretičarima, filozofima i svima koji podržavaju koncept odgovornosti za budućnost naše planete.

Učesnici mogu da prijave radove koje su realizovali u poslednje dve godine (završeni projekti, predlozi, projekti koji reinterpretiraju ulogu arhitekture, eseje i fotografije vezane za temu bijenala) i to u sledećim kategorijama: 1. Građeni prostor, 2. Enterijer, 3. Javni prostor, 4. Diplomski radovi, 5. Inicijative/ eskperimenti/ vizije, 6. Eseji i 7. Fotografija. Ukupni fond za nagrade iznosi 14.000 evra.

Rok za predaju radova je 30. jul 2020.

Sve informacije potrebne za konkurisanje možete pronaću na sajtu bijenala: https://competition.betacity.eu/en/

1.
avatar
DaNS
35282 points
Dark mode