Drveni modularni apartman, HR

0
pre 8 godina
kosuta_1_studentski_dans

Priznanje u kategoriji Studentski radovi dodeljuje se autorima:

Natalija Andonova, Sven Duplić, Tena Knežević, Saša Košuta, Dora Lončarić, Ana Oršolić, Borna Pavičić, Matej Požega, Karla Sršen, Bruna Stipaničić, Natalija Šarlija, Mara Uroda / Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Mentorstvo: Mateo Biluš, doc. Saša Begović, v.pred. Zorana Protić, pred. Vedran Duplančić (Arhitektonski fakultet u Zagrebu)

za delo: Drveni modularni apartman, Kampus Agronomskog i Šumarskog fakulteta, Zagreb, Hrvatska

Godina projektovanja: 2014/2015.

Opis:
Radionica – Drveni modularni apartman koncipiran kao dizajnerski studio za arhitektonsko istraživanje zasnovan na stvarnom modelu: planirani modularni apartmani unutar 3LHD-ovog Zelenog Paviljona / kantine locirane u kampusu Agronomskog i Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Projekat je trenutno u izgradnji i služi kao živa arhitektonska platforma tokom trajanja celog semestra.

kosuta_1_studentski_dans

Radionica je osmišljena kao intenzivan, otvoreni tip rada i učenja, po modelu radnog procesa jednog arhitektonskog studija. Pored podsticanja timskog rada i istraživačkog načina razmišljanja, studenti imaju priliku da rade na svakom detalju arhitektonskog projekta, uključujući konstrukciju, kao i dizajn enterijera. Radili su u različitim razmerama, stičući uvid u karakteristike i začaj svakog dela projekta. Kroz timski rad, studirane su savremene tehničke i tehnološke mogućnosti prefabrikovane gradnje i prošireno je znanje o mnogim aspektima drvenih konstrukcija i održivosti. Spoljni omotač strukture implementira kvalitetna tehnička rešenja u vezi sa grejanjem, vlažnošću, prirodnom ventilacijom i zaštitom od sunca. Svakom detalju enterijera objekta je posvećena pažnja, uključujući sve završne obrade, kao i posebno dizajnirana prefabrikovana oprema i nameštaj. Data je prednost lokalnim dizajnerima i proizvođačima nameštaja. Finalna prezentacija projekta prikazuje ceo radni proces i njegove ishode kao jednu kompleksnu celinu.

kosuta_1_studentski_dans