Margina Cooperative_Zadruga, RO

0
pre 7 godina
Buse_dans

Priznanje u kategoriji Studentski radovi dodeljuje se autoru:
Mihai Bușe

Saradnici: Codruța Negrulescu, Cornel Farcaș / FAU- Politehnički Univerzitet u Temišvaru

za delo: Margina Cooperative, Temišvar, Rumunija

Godina projektovanja: 2013.

Opis:
Ova studija se fokusira na dve česte teme u rumunskom društvu: domaćem kulturnom nasleđu i konstantnoj ekonomkoj i moralnoj degradaciji ruralnih područja usled nedostatka efikasnih strategija…

Projekat predlaže strategiju za integraciju industrijskog područja lokalnoj zajednici, što će pomoći finansijskom, socijalnom i kulturnom jačanju njenih članova.

Projektom je predviđena prenamena prostora Margina destilerije u prostor lokalne zajednice, što je bio priorodan odgovor na broj potreba sa kojima se stanovnici ovog područja susreću. Ovo je dugoročna strategija koja doprinosi ponovnom aktiviranju svih produktivnih sistema, kao i stvaranju novih. Ovo je naročito važno za javljanje novih veza među lokalnim stanovništvom, te jačanju lokalne zajednice. Pre korišćenja, zemlja prvo mora proći proces dekontaminacije. Zoniranjem područja za proces kontaminacije dobijene su parcele koje će se kasnije koristiti za eksperimente u oblasti poljoprivrede.

S’obzirom na kolektivnu svest stanovništva Margine o značaju fabrike, pogotovo u socijalnom smislu, predloženo je stvaranje manjih prostora za razvoj malih, lokalnih firmi koje se bave prehrambeom industrijom iz lokalnih izvora.

Zbog moralne degradacije i prostog zaboravljanja tradicionalnih zanimanja stanovništva, projekat takođe sadrži edukacijske prostore.

Buse_dans