Gostovanje DaNS-a u Kulturnom centru Zrenjanina

0
pre 7 godina
bg_dans

Izložba radova sa jubilarnog 20. Salona arhitekture Novi Sad će biti postavljena u prostorima Kulturnog centra Zrenjanina od 9. do 16. decembra 2016. godine, u saradnji sa Društvom arhitekata Zrenjanina.

Kroz selekciju izloženih radova i seriju predavanja i debata otvoren je prostor za slobodno i otvoreno promišljanje o definisanju pozicije arhitektonske struke u kontekstu regiona i prepoznavanja svih njenih aktera i produkata.

Za 7 dana trajanja Salona, 160 izloženih radova, selektovanih od 250 prijavljenih iz 7 zemalja regiona videlo je oko 1000 posetilaca. Poseban kuriozitet predstavlja ukupno 14 nagrada i priznanja koja su dodeljena učesnicima iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske i Rumunije.

Poseta i učešće kolega na Salonu, iz skoro svih zemalja regiona, opravdalo je ideju o neophodnosti umrežavanja i pokretanja zajedničkog dijaloga svih arhitektonskih aktera ovog regiona.

Kao nastavak ove ideje Izložba ostvaruje dijalog sa arhitektonskom strukom i javnošću kroz putovanje po zemljama okruženja, ali i kod nas. Prvi grad- domaćin je Zrenjanin.

U okviru prezentacije izložbe održaće se okrugli sto na temu samog Salona- o potrebi povezivanja, dijalogu arhitekture i arhitekata, kao i uloge profesionalnih udruženja.

Satnica za petak, 09.12.2016. godine:

  • 18:30h – okupljanje u Kulturnom centru Zrenjanin
  • 19:00h – otvaranje izložbe
  • 19:30h – okrugli sto