Građani podneli primedbe na plan o stadionu

0
pre 3 godine

Na javnom uvidu se do 14.10.2020. nalazio nacrt plana za stadion “Karađorđe” (Vojvodina) sa okruženjem, punog naziva Izmene i dopune plana generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara Cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške u Novom Sadu (lokalitet stadiona “Karađorđe” sa neposrednim okruženjem).

Stanovnike zgrada u ulici Dimitrija Tucovića, koja se pruža duž zapadne strane stadiona, je alarmirala planirana spratnost kompleksa stadiona od Po+P+6, i to samo krila koje se nalazi baš uz ulicu Dimitrija Tucovića, tačno preko puta ovih stambenih zgrada.

Realizacijom ovakve spratnost bi mnogi stanovi ostali u senci stadiona, jer bi on bio viši od postojećih stambenih zgrada, a ulični profil bi dobio kanjonske proporcije. Sve to bi suštinski umanjilo kvalitet života koji stanovnici ove ulice trenutno uživaju.

Zbog toga su se obratili za savet Urbanističkoj straži i pripremili i podneli zajedničku primedbu na nacrt plana, tražeći da se odustane od ovakve spratnosti kompleksa stadiona. U primedbi su ponudili alternativna rešenja.

Urbanistička straža će pratiti ishod ove primebde na javnoj raspravi, koja se očekuje do kraja ove godine.