Ispisana istorija u DaNS-u

0
pre 2 godine
Ispisana istorija • DaNSIspisana istorija • DaNS

Prva žena na čelu DaNS-a za 62 godine postojanja

„U početku sam bila potpuno zbunjena, nisam bila svesna šta se u stvari dešava. Sve se odigralo u vrlo kratkom roku i u tom trenutku nisam ni verovala da ću postati prva Predsednica društva od kako je osnovano pre 62 godine. Tak kada su naše starije kolege potvrdile da do sada nije bila žena na čelu rukovodstva ovog udruženja, ja sam shvatila da je to jedan mali istorijski događaj, koji je meni učinio posebnu čast i radost da mogu, sa svojim kolegama, nastaviti ovu lepu tradiciju strukovnog angažovanja. Što se tiče kolega, mogu reći da sam naišla na veliku podršku i pohvale za moje imenovanje, ali i od velikog broja sugrađana i prijatelja, koji već duže vreme prate moj rad. Sve ovo mi je dalo dodatnu energije da pokažem svoj maksimum u aktivnostima koje su pred nama“,

• Ovako otvara razgovor za “grenef”, novoizabrana predsednica Društva arhitekata Novog Sada (DaNS), Ana Ferik-Ivanovič.

Ana Ferik-Ivanovič • DaNS

Upravni odbor DaNS-a, čini još 6 članova

Kolege koje čine Upravni odbor DaNS-a su moji dugogodišnji saradnici, neke poznajem još iz vremena studiranja, i jako mi je drago što smo po mnogim stvarima različiti, ali oko stava da se struka mora podići na viši nivo i da ćemo se za to i zalagati, smo se odmah složili. Imamo slične ideje, planove, želje, ali u suštini smo se dogovorili oko istog cilja. A to je, da se angažujemo i uključimo druge kolege, oko zajedničkih problema i pokušamo da pomognemo jedni drugima, da više međusobno sarađujemo i pokušamo da se bavimo arhitekturom i urbanizmom na najbolji i najlepši mogući način.

DaNS-Članovi

Šta su prvi potezi po dolasku na čelo DaNS-a novoizabrane predsednice?

Za početak se održalo nekoliko sastanaka kako bi se dogovorili oko toga ko će se na koji način angažovati u udruženju. Od prethodnog rukovodstva smo „nasledili” određene obavezne aktivnosti, kao što su izdavanje časopisa DaNS, održavanje Salona arhitekture i dodela Tabakovićeve nagrade. Čekaju nas i mnoge druge aktivnosti vezane za konkurse, izložbe, predavanja i najvažnije, praćenje usvajanja urbanističkih planova u gradu. U skladu sa time, pratimo postupak usvajanja GUP-a, trenutno najvažnijeg strateškog dokumenta koji se donosi na period do 2030. godine, kao i izgradnje podzemne garaže u ulici Modene koja sa sobom nosi i parterno uređenje ove pešačke zone koja zaslužuje da bude isplanirana i izvedena u skladu sa nasleđem i običajima Novog Sada.

Izvor: ”grenf”

Postani
član

Saznaj koje benefite dobijaš članstvom.

Interesne
Grupe

Pronađi Grupu koja se bavi tebi bliskim temama.

Razmena mišljenja

Uzmi aktivno učešće u radu Foruma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1.
avatar
DaNS
35002 points
Dark mode