Kongres Održiva Arhitektura

0
pre 7 godina

Međunarodni kongres i izložba ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST po prvi put se održavaju u Srbiji. Kongres se održava 7. i 8. oktobra 2017. godine u izuzetnim, multifunkcionalnim prostorima Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, Srbija.

Predavanja 12 eminentnih arhitekata i stručnjaka, predavača iz celog sveta, autoriteta u ovoj oblasti, reprezentativna izložba njihovih radova, kao i konkurs, izložba radova i radionice za mlade arhitekte, daće odgovor na pitanje: Zašto su održiva arhitektura i energetska efikasnost postale tako važne u svetu?

Obuhvatiće značajne teme sa fokusom na održivi i ekološki pristup u arhitekturi i dizajnu uz korišćenje obnovljivih izvora energije. Kroz recentne projekte i studije, domaćoj javnosti će se približiti svetski savremeni tokovi u arhitekturi, nove metode i zelene tehnologije, korišćenje i primena svih vidova obnovljivih izvora energije u arhitektonskom projektovanju i gradnji, kao i odabir odgovarajućih energetski efikasnih i inteligentnih sistema, nezagađujućih i recikliranih materijala, proizvoda, aparata i opreme, pa sve do krajnje realizacije objekata i njihovog održavanja. Značajan segment Kongresa biće posvećen bioklimatskoj i energetskoj rehabilitaciji postojećih zgrada savremenim mogućnostima upotrebe drveta kao i recikliranih materijala. Kongres je prilika da se, po prvi put u Srbiji, razmene iskustva sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima, kroz interakciju sa učesnicima Kongresa, arhitektima, inženjerima i stručnjacima iz različitih oblasti, urbanistima, dizajnerima, umetnicima, studentima iz Srbije, regiona i Evrope, građanskim inicijativama i kreativnom zajednicom kao pokretačima zelene ekonomije i kreativnih industrija.

Prvi međunarodni kongres i izložba ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST uvršten je u Program obuke kontinuiranog profesionalnog usavršavanja Inženjerske komore Srbije, koja će shodno ovom programu vrednovati Kongres i učesnicima dodeljivati bodove za stručno napredovanje.

Kongres će, putem vebinara, imati priliku da vidi preko 3000 arhitekata, građevinskih, elektro i mašinskih inženjera, specijalista termotehnike i svih ostalih oblasti koje se odnose na ekološki održiv razvoj.

Pročitajte više ovde i registrujte se ovde.

1.
avatar
DaNS
35282 points
Dark mode