Nagrada za arhitekturu “Đorđe Tabaković”: Izložba knjige o Sibinu i Mileni Đorđević

0
pre 5 meseci
Tabakoviceva nagradaTabakoviceva nagrada
U četvrtak 28. decembra 2023. u 19 časova se u prostorijama Društva arhitekata Novog Sada otvara izložba iz ciklusa Nagrade za arhitekturu “Đorđe Tabaković” posvećena dobitnicima ove nagrade.
 
Na izložbi će biti predstavljeno stvaralaštvo bračnog para arhitekata Sibina i Milene Đorđević, prikazano kroz posebno pripremljene printove iz knjige “U paru za društvo: Arhitektura Sibina Đorđevića i Milene Stanković Đorđević”, autora Aleksandra Bedea. 
 
Sibin Đorđević (1926-2013) i Milena Stanković Đorđević (1924-2015) su projektovali neke od najznačajnijih objekata u Novom Sadu i okoloni u periodu od 1953-1963, da bi se potom odselili u Štutgart gde su nastavili sa projektantskom praksom. 
 
Sibin je bio dobitnik Nagrade za arhitekturu “Đorđe Tabaković” 2000. godine. S obzirom na to da odlukom Veća Nagrade ovo priznanje nije dodeljeno u 2023. godini, iskoristili smo to kao priliku za retrospektivni prikaz ranijih dobitnika nagrada. 
 
Povod za ovaj izbor je i deseta godišnjica smrti Sibina Đorđevića. Takođe, ovo je prilika da se zajednički rad supružnika Sibina i Milene konačno zajednički prikaže u kontekstu Nagrade za arhitekturu “Đorđe Tabaković”, jer je njihovo arhitektonsko stvaralaštvo bio nerazdvojivo.
 
Otvaranje izložbe u prostorijama DaNS-a, u Ulici Svetozara Miletića 20 u Novom Sadu, će biti i prilika za novogodišnji koktel našeg Društva, te stoga pozivamo sve članove i prijatelje da nam se pridruže na ovom druženju.

Postani
član

Saznaj koje benefite dobijaš članstvom.

Interesne
Grupe

Pronađi Grupu koja se bavi tebi bliskim temama.

Razmena mišljenja

Uzmi aktivno učešće u radu Foruma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1.
avatar
DaNS
34614 points
Dark mode