Poziv za praksu i usavršavanje u kolektivu Ministarstvo prostora

0
pre 7 godina

Ministarstvo prostora poziva studente i studentkinje završnih godina ili na početku postdiplomskih studija u oblasti arhitekture i urbanizma da se pridruže timu i steknu dodatna znanja i iskustva kroz zahtevan, ali i zanimljiv rad sa stručnjacima iz kolektiva. Poziv je otvoren do 25. februara u 23.59 časova.

Ministarstvo prostora je kolektiv iz Beograda osnovan 2011. godine sa ciljem promišljanja budućnosti gradova. Polje delovanja Ministarstva su urbane transformacije Beograda i drugih gradova u Srbiji, koje pomno prati i na koje reaguje.

Grupa je svoj zajednički rad u početku usmerila na neformalno stvaranje i odbranu javnih prostora, koristeći se uradi sam filozofijom. Ovo je dalje vodilo proučavanju različitih pristupa razvoju gradova, kulturnih praksi i intervencija u gradovima, kroz niz akcija, izložbi, radionica i javnih diskusija. Ministarstvo prikuplja i deli podatke koje tematizuju sadašnji model urbanističkog razvoja i pruža podršku društvenim pokretima koji to isto rade u svojim lokalnim zajednicama.

Ministarstvo razvija projekte u saradnji sa mrežom istraživača, aktivista, grupa i pojedinaca koji deluju u različitim oblastima poput arhitekture, urbanizma, sociologije, umetnosti, poitičkih nauka.

Sve detalje konkursa možete pročitati ovde.

1.
avatar
DaNS
35002 points
Dark mode