Promocija petog broja časopisa Tristotrojka

0
pre 6 godina

Promocija petog broja časopisa Tristotrojka biće održana u četvrtak, 8. februara 2018. godine u bioskopu Meeting Point, u ulici Hamdije Kreševljakovića 13 u Sarajevu, sa početkom u 20 časova.

Tristotrojka je studentski časopis za arhitekturu, dizajn i umetnost. Započet je kao samostalni projekat grupe studenata na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu 2014. godine, ali čak i pre objavljivanja prvog broja je privukao zanimanje velikog broja studenata i arhitekata, a radu redakcije Tristotrojke se pridružio veliki broj studenata arhitekture i drugih srodnih fakulteta iz regiona. Prvi broj Tristotrojke bio je nagrađen i izložen na sarajevskoj godišnjoj izložbi Collegium Artisticum 2014. godine, a drugi broj je predstavljen na Danima arhitekture 2014. u Sarajevu. Poslednje priznanje je primljeno na Salonu arhitekture u Novom Sadu 2016. godine. Časopis uređuju studenti, a sadržaj kreiraju i prate svi zainteresovani. Sadržaj nudi stručne tekstove i pregled studentskih radova sa različitih fakulteta iz regiona, a fokus je na tekstovima edukativnog i informativnog karaktera koji promovišu umetničke i tehničke oblasti i struke, zapažena ostvarenja, studentski aktivizam i saradnje.

Tristotrojka postaje međunarodna platforma za komunikaciju i saradnju studenata balkanskog regiona sa saradnicima širom sveta. Organizuje događaje, predavanja i panel diskusije, nastojeći poboljšati dijalog između struke i javnosti kao i uključiti studente u rasprave o aktuelnim dešavanjima o arhitekturi i razvoju grada.

Tristotrojka poziva sve zainteresovane da prisustvuju događaju na kojem mogu preuzeti besplatan primerak časopisa, pogledati izložbu grafičkog dizajna učesnika konkursa za naslovnu stranicu, te čuti komentare stručnjaka na temu nasleđe zrele moderne u Sarajevu sa osvrtom na KSC Skenderija. Gosti su Nasiha Pozder, doktorica iz oblasti arhitekture i urbanizma, zaposlena na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na Katedri za urbanizam i prostorno planiranje, i Maroje Mrduljaš, arhitekta, kritičar arhitekture i dizajna, predavač na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a aktuelni fokus njegovih interesa je modernizam druge polovine 20. veka u regiji bivše Jugoslavije te savremene arhitektonske prakse.

Ulaz je besplatan. Za više informacija posetite stranicu događaja.

1.
avatar
DaNS
34614 points
Dark mode