Razgovor na temu: U kakvom gradu želimo da živimo?

0
pre 2 godine
Društvo arhitekata Novog Sada (DANS) i beogradski kolektiv Ministarstvo prostora razgovaraće o urbanističkoj budućnosti dva grada, na javnoj tribini u četvrtak 7. novembra 2021. u 19 časova u Kreativnom centru Prostor (Beogradska 11, Petrovaradin).
Novi Sad i Beograd ove godine čekaju generalni urbanistički plan koji će zacrtati njihov dalji razvoj i odrediti kakvi će oni gradovi biti u budućnosti, a javnost ne zna mnogo o tome ko urbanističke planove pravi i kakvi će oni biti.
Ipak, ključno pitanje je u kakvom gradu želimo da živimo za 10, 20 ili 50 godina. Razgovaraće se i o tome šta ove dve organizacije rade da bi ovo pitanje vratile u fokus javnosti i na koji način put do boljeg grada za sve vodi preko lokalnih borbi.
Ovoj problematici je upravo posvećen i poslednji broj časopisa DaNS, čiji je temat naslovljen “U iščekivanju novog GUP-a Novog Sada”. Časopis možete pogledati ovde.
U razgovoru učestvuju:
Slobodan Jović (DANS), Aleksandar Bede (DANS), Iva Čukić (Ministarstvo prostora), Jovana Timotijević (Ministarstvo prostora), Marko Aksentijević (Ministarstvo prostora).
DaNS_087_Korica_FINAL_WEB
Naslovnica časopisa DaNS 87-88 sa tematom “U iščekivanju novog GUP-a Novog Sada”