Urbanističko-arhitektonski konkurs mosta u naselju Dolac u Banja Luci

0
pre 5 godina
DCIM100MEDIADJI_0196.JPG

Grad Banja Luka raspisao 10.07.2019. danas Međunarodni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja mosta u naselju Dolac u Banjoj Luci.

Cilj konkursa je da se kroz ocenu više pristiglih idejnih rešenja iznađe najkvalitetnije rešenje budućeg mosta, uključujući i neposredno urbanističko okruženje.  Dodatni cilj konkursa predstavlja dobijanje kvalitetnih koncepata i idejnih rešenja za uređenje i aktiviranje urbane zone u neposrednom okruženju mosta.

Namera gradske administracije je da most uz  funkcionalnu vrednost u povezivanju dve obale Vrbasa, ima i visoku estetsku vrednost.

Kako bi se dobilo što više kreativnih i kvalitetnih rešenja za ovaj budući simbol grada, odlučeno je da konkurs bude međunarodnog karaktera tako da mogu učestvovati sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju stručne i ostale uslove definisane konkursom bez obzira na teritorijalnu pripadnost.

Konkurs za novi most će biti otvoren do 30. septembra do 23:59 časova, a za najbolje idejno rešenje predviđena je novčana nagrada u iznosu od 20.000 EUR.

Zainteresovani mogu konkursni materijal mogu preuzeti na linku www.banjaluka.rs.ba/konkurs-most-dolac  (en.banjaluka.rs.ba/ bridge-design-competition-banjaluka2024), na koji će se rad i predavati.

1.
avatar
DaNS
35002 points
Dark mode