„Zelena opsesija“ današnje arhitekture: Upoznajte Stefano Boeri Architetti na SHARE Serbia 2023.

0
pre 7 meseci
„Stefano BoeriArchitetti“ na SHARE Serbia 2023. • DaNS„Stefano BoeriArchitetti“ na SHARE Serbia 2023. • DaNS

Paolo Russo, vodeći projektant u italijanskom birou „Stefano Boeri Architetti“, pridružiće nam se na petom izdanju Foruma arhitekture i tehnološke inovacije, SHARE Serbia 2023, koji će se održati 16. novembra, u Metropol Palace hotelu u Beogradu.

Paolo Russo pridružio se birou „Stefano Boeri Architetti“ 2017. godine i radio je kao vodeći projektant na brojnim projektima u Evropi, Albaniji i Saudijskoj Arabiji, koji su postavili nova merila i standarde u pogledu ekološke, društvene i ekonomske održivosti. Fokusiran je na kompleksne projekte, zelenu i održivu arhitekturu i rešenja koja se oslanjaju na prirodu.

Njegov opus obuhvata objekte kao što su: kulu Wonderwoods – multifunkcionalni objekat u centru Utrehta (za koju je dobio nagradu za najbolji evropski objekat mešovite namene koju dodeljuje „European Property Awards“, kao i nagradu MPIP „‘Future Project of the Year’“, 2019); neboder Trudo u Ajndhovenu (koji je nominovan za najbolji objekat godine od strane BNA – asocijacije holandskih arhitektonskih firmi, dobitnik nagrade „Sustainable Cities And Human Settlements Award“ za 2022 i nagrade „Energy Globe Award Netherlands“); kao i kula Dervish Hilma u Tirani. Trenutno vodi projekat “Pirelli 39 Botanica tower” – objekat u centru Milana, koji je došao kao rezultat nagrađenog konkursnog rešenja na međunarodnom konkursu, a koje je radio u saradnji sa Njujorškom firmom „Diller Scofidio + Renfro“; kao i projekat za “La Forêt Blanche” – multifunkcionalni objekat u Parizu.

Bosco Verticale ⓒ Giovanni Nardi
Bosco Verticale ⓒ Giovanni Nardi

Tokom svoje stručne prakse u „One Works“ (2013-2016), stekao je široko
iskustvo u infrastrukturnim projektima uključujući i master plan za Aerodrom u Pizi, Aerodromski putnički terminal aerodroma u Veneciji i dogardnju luke
Monfalcone. U periodu od 21011-2018 predavao je kao asistent na Politehniku u Milanu, u Studiju za urbani dizajn, sa profesorom M. Secchi.

Mnogoznačnost je princip koji firma „Stefano Boeri Architetti“ neguje već 30
godina, od arhitekture do dizajna, sa stalnim fokusom na geopolitičke i ekološke implikacije urbanih fenomena. Studio razvija projekte u složenim okruženjima i različitim kontinentima, promovišući i jačajući sinergiju među svim učesnicima – javnim i privatnim – koji su uključeni u proces. Ovakav integrativni i multidsiciplinarni pristup omogućio je birou „Stefano Boeri Architetti“ da postigne jasno definisan identitet i postane referentna tačka za održivu rahitekturu i strategije urbanog razvoja na različitim nivoima i razmerama, u Italilji i internacionalno.

Trudo Vertical Forest ⓒ Giovanni Nardi
Trudo Vertical Forest ⓒ Giovanni Nardi

Ove godine Russoova prezentacija biće podeljena u dva dela. U prvom delu
prikazaće osnove i pozadinu rada biroa „Stefano Boeri Architetti“ – njihovu
filozifiju, gde je objekat poput kule Wonderwoods samo deo šire vizije. U drugom delu biće prikazani neki od najnovijih projekata, naročito dva projekta u Holandiji: kula Trudo, prvi primer gde je koncept vertikalne šume primenjen u socijalnom stanovanju; kao i kula Wonderwoods, značajan projekat urban transformacije Utrehta (rezultat osvojenog konkursa 2017 godine i dobitnik prestižne nagrade MIPIM ”Future Project Awards”).

Wonderwoods Vertical Forest ⓒ Stefano Boeri Architetti
Wonderwoods Vertical Forest ⓒ Stefano Boeri Architetti

SHARE Serbia Forum je platforma za arhitekte i građevinske profesionalce koji žele da ostanu ispred trendova u industriji. Sa fokusom na edukaciju, inspiraciju i umrežavanje, forum privlači preko 300 učesnika iz svih krajeva Srbije, kao i cenjene goste iz vodećih arhitektonskih kuća širom Evrope i dalje.

Osigurajte svoje mesto sada: https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/.

Kontaktirajte organizatore
share@share-architects.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1.
avatar
DaNS
34614 points
Dark mode