BuildUp 2019: Prva regionalna konferencija o digitalizaciji u arhitekturi i građevinarstvu

0
pre 5 godina

Sačuvajte datum! 16. oktobra 2019. u Beogradu, portal Gradnja organizuje svoju prvu konferenciju, a tema je Digitalna gradnja.

Četvrta tehnološka revolucija stiže i u građevinarstvo i arhitekturu. Zato je glavna tema konferencije BuildUp 2019 vezana za digitalizaciju u oblastima arhitekture, projektovanja i izgradnje. Pošto veliki broj domaćih biroa bori bitku s implementacijom novih tehnologija i digitalizacijom poslovanja, na ovoj konferenciji će steći nova iskustva, poznanstva i saznanja pomoću kojih će prelazak na nove tehnologije biti brži, lakši i bezbolniji.

Konferencija BuildUp 2019 – Digitalna gradnja namenjena je arhitektama, građevinskim inženjerima, studentima i profesorima, odnosno, svim profesionalcima i entuzijastima iz oblasti arhitekture, građevinarstva i prodaje nekretnina.

Prave osobe na prave teme

Prva tema konferencije BuildUp 2019 je „Vrli novi BIM svet“ koja se tiče implementacije BIM okruženja u svakodnevnom projektovanju. Saznajte kako da uhvatite korak!

Tema „Proptechom ću te, proptechom ćeš me“ bavi se digitalnim tehnologijama u prodaji i posredovanju nekretnina. Saznajte kako VR i izmenjena realnost menja korisnički osećaj!

Poslednja tema, ali ništa manje važnija, jeste „Digitalni komfor“ koja će obraditi pametne sisteme i internet stvari. Saznajte kako će nove tehnologije oraspametiti naše domove!

Od relevantnih osoba iz domaće i regionalne prakse ćete iz prve ruke moći da čujete kako da implementirate nove tehnologije kojim će proces projektovanja, izgradnje ali i prodaje nekretnina proteći lakše, a ujedno ćete moći da sa njima razmenite iskustva u neposrednom kontaktu.

Za početak, izdvajamo Marka Dabrovića iz zagrebačkog biroa 3LHD koji je širom regiona poznat po nagrađivanim projektima poput Hotela Lone u Rovinju, slatkovodnog akvarijuma i muzeja reka u Karlovcu ili Spaladium Arene u Splitu. On će nam pokazati kako je BIM postao nezaobilazna alatka u projektovanju vrhunske arhitekture!

Potom tu je Zoran Petrović iz beogradskog ArtifexPro koji će pokazati zašto je BIM neophodan u arhitektonskoj i građevinskoj praksi, kako da lakše prođete kroz implementaciju i na koje sve zamke možete naleteti prilikom prelaska na novo softversko okruženje. Nebojša Zaklan iz novosadskog Case 3D će vam pokazati najsavremenija Proptech rešenja za vizuelizaciju i predstavljanje nekretnina kroz virtuelnu realnost i izmenjenu stvarnost. Sa nama je i Vedran Jukić iz zagrebačkog biroa SODAarhitekti od kojeg ćemo saznati kako projektovati kuće u BIM okruženju, koje su prednosti takvog rada i koje greške ne treba ni vi da ponovite.

Sa nama je i dr Ana Nikezić sa Arhitektonskog fakultetu u Beogradu koja će govoriti o tome kako četvrta tehnološka revolucija preoblikuje naš stil života i naše stambene potrebe. Bojan Tepavčević iz Centra za digitalni dizajn će nam pokazati kako napredna softverska rešenja sama mogu da reše funkciju jednog stambenog prostora, dok će Gordana Radonić iz Graphisofta podeliti svoja iskustva implementacije BIM alata u biroima različite veličine i formata.

Koliko je BIM važan za svakodnevnu praksu pokazaće nam Igor Peško iz BIM Srbija, dok će Veljko Janjić iz Bexel doo pokazati svu moć softverskih rešenja iz domaće radinosti. Olga Mirković Maksimović iz Nekretnine.rs će govoriti o prednostima digitalne agencije za nekretnine i pogodnostima Proptech alata u pronalažnju idealnog stana.

Na konferenciji će nam se predstaviti i Bojana Cicmil iz kompanije Hörmann sa svojim rešenjima za BIM objekte, Milutin Mitrović iz kompanije Schneider Electric će nam pokazati najsavremenija rešenja po pitanju sistema pametnih kuća, dok će Žolt Ivanović iz hiCAD-a predstaviti prednosti ArchiCAD softverskog rešenja.

Šta ćete naučiti na kraju

Digitalizacija u procesu projektovanja, izvođenja i prodaje objekata i nekretnina je neminovnost. Pokazaćemo kako digitalizacija projektantima štedi vreme, a novac investitorima, dok u isto vreme kupcima daje celovitiju sliku šta tačno dobijaju. Konferencija BuildUp 2019 je događaj na kojem mora biti svako ko želi da prati korak sa tehnološkim inovacijama u arhitekturi i građevinarstvu.

Mesto dešavanja

Fabrika Event Space jedinstveni je prostor u Beogradu koji je inspirisan industrijskim dizajnom, a odlikuje se jednostavnošću, sofisticiranom estetikom i pozitivnom energijom. Upravo zbog toga su organizatori konferencije BuildUp 2019 odabrali ovaj prostor koji će zadovoljiti visoke standarde učesnika i gostiju. Adresa: Bulevar despota Stefana 115, Beograd

Kupite ulaznicu

Nabavite svoju ulaznicu na vreme jer je ostalo još veoma malo mesta! Cena pojedinačne ulaznice je 3.000dinara, komplet za dve osobe 5.000. Kompleti za pet osoba su rasprodati. Kupite kartu ovde.

Više informacija o konferenciji BuildUp 2019 pronađite ovde.

1.
avatar
DaNS
35282 points
Dark mode