Dokumentovanje arhitekture u kontekstu: Relja Ivanić

0
pre 6 godina

U sredu 18. aprila 2018. u 19 sati, u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda (Trg Republike 5/I), održaće se predavanje i predstavljanje rada Relje Ivanića, arhitektonskog fotografa i saradnika Društva arhitekata Novog Sada na pojektima kao što su Fokus na modernizam i DaNS časopis.

Arhitektonska fotografija je dokumentarna fotografija, koja se bavi prikazivanjem arhitekture kroz filter strogih pravila i estetskih normi. Nakon završenih studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu (2011.), Relja Ivanić se specijalizovao upravo za arhitektonsku fotografiju i jedan je od retkih u Srbiji koji su se posvetili toj disciplini. U ranoj fazi svoje karijere, sa kolegom sa studija Kostom Mijićem, Relja osniva portal za arhitekturu i kulturu prostora SuperProstor, preko kojeg prikuplja i prikazuje vrednosti u savremenoj arhitekturi Srbije i regiona. Sarađivao je sa zvučnim institucijama i kompanijama kao što su Microsoft, Price Waterhouse Cooper, Tarkett, GIR, Terra Panonica, Galerija Matice srpske, Muzej (istorije) Jugoslavije, Muzej savremene umetnosti u Beogradu, Društvo arhitekata Novog Sada, kao i velikim brojem istaknutih arhitekata u Srbiji.

U svom predavanju naslovnjenom “Dokumentovanje arhitekture u kontekstu” osvrnuće se specifičan proces rada fotografisanja arhitekture, na to kako su neke od fotografija nastale, kao i koje je značajnije objekate fotografisao.

1.
avatar
DaNS
35002 points
Dark mode