Konkurs Nova mesta – mikrogranting

0
pre 6 godina

Uredite svoj komšiluk! U sredu 18. aprila 2018. godine, Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ raspisala je konkurs „Nova mesta – mikrogranting“ za uređenje malih javnih površina u Novom Sadu i Zoni 021 (Beočin, Irig, Sremski Karlovci).

U okviru projekta ,,Nova mesta – Mikrogranting“ konkursom za uređenje malih javnih površina predviđeno je da građani budu ti koji prijavljuju i do kraja realizuju svoje ideje za konkretne lokacije koje samostalno biraju. Udruženjima građana i stambenim zajednicama, čiji predlozi budu izabrani kao najbolji od strane stručnog žirija, biće odobrena finansijska sredstva u iznosu od maksimalno 350.000,00 dinara.

Šta se sve može raditi?

Građani mogu postavljati novi urbani mobilijar (klupe, stolove, nadstrešnice, pergole, kante za otpatke, držače za bicikle, ukrasne žardinjere…). Mogu se baviti urbanim baštovanstvom – ozelenjavanjem površina (postojećih žardinjera i starih peščanika), ili čišćenjem i uređenjem prostora, kulturnim i ekološkim aktivnostima… Mogu postavljati infrastrukturu za socijalne aktivnosti (polje za boćanje ili opremu za šah, skejt-park…) ili organizovati prostor za kreativno izražavanje. Predložene lokacije moraju biti javne površine koje su svima dostupne, i to ne mogu biti privatne parcele i dvorišta, kao i prostori koji spadaju u zonu posebnog režima zaštite u Novom Sadu i kulturno-istorijske celine gradskog jezgra Sremskih Karlovaca.

Da biste ideju prijavili na konkurs, nije potrebno predznanje o hortikulturi ili arhitektonsko-urbanističkoj praksi. Potrebna je samo volja, kreativnost i entuzijazam!

Konkurs je pripremljen i realizuje se u saradnji sa Društvom arhitekata Novog Sada.

Za sve tehničke i administrativne postupke koji moraju biti preduzeti, inicijatori predloga će imati stručnu podršku i pomoć.

Tokom aprila, biće organizovani „Info dani“ na ovu temu, a zainteresovani građani pitanja mogu postaviti i putem imejla: predlog@ns2021.rs ili telefonom na broj: 060/7202116, svakog radnog dana od 10-12č.

Javni poziv

Prijavni formular

Uputstvo za prijavljivanje 

Uputstvo za izvođenje radova

 

 

 

1.
avatar
DaNS
35002 points
Dark mode