Održan skup o arhitekturi novosadskog univerzitetskog kampusa

0
pre 7 godina

Skup o arhitekturi i urbanizmu kampusa Univerziteta u Novom Sadu je održan juče, u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta, povodom obeležavanja 60. godina od početka gradnje kampusa Univerziteta u Novom Sadu, kao i 20. godina od osnivanja Departmana za arhitekturu i urbanizam. Skup je razmatrao ambijentalne kvalitete i prostorne vrednosti ovog kampusa.

Univerzitetski kampus predstavlja karakterističnu arhitektonsku i urbanističku celinu u Novom Sadu i značajan je jer je među retkim primerima na ovim prostorima. Razmatrala su se iskustva autora nekih od objekata, planovi za razvoj kampusa u budućnosti, kao i uspešni primeri očuvanja i prenamene objekata drugih univerzitetskih kompleksa u Vojvodini.

Skup je bio propraćen i izložbom studenata četvrte godine sa Departmana za arhitekturu i urbanizam, koji su se bavili istraživanjem i mapiranjem univerzitetskog kampusa u Novom Sadu.

Na skupu su, između ostalih, govorili i neki od uvaženih članova Društva arhitekata Novog Sada – Miodrag Jovanović i Vaso Kresović, autori nekih od objekata u okviru kampusa Univerziteta.

Foto: Monika Mađar