Poziv za predlog • Nagrada za arhitekturu Đorđe Tabaković 2023

0
pre 1 godina
Poziv za predlog • Nagrada za arhitekturu Đorđe TabakovićPoziv za predlog • Nagrada za arhitekturu Đorđe Tabaković

Nagrada za arhitekturu Đorđe Tabaković je najviše priznanje Društva arhitekata Novog Sada za izuzetan stvaralački i pregalački doprinos u oblasti arhitekture.

Nagrada se dodeljuje pojedincima ili autorskim timovima koji deluju u kontinuitetu, za istaknuta i plodotvorna ostvarenja na teritoriji Vojvodine, koja su potvrđena vrednostima vrhunskog dometa i koja su imala u određenom razdoblju progresivni uticaj na dostignuće, razvoj i društvenu ulogu arhitekture.

U ime Društva arhitekata Novog Sada ovo najviše priznanje dodeljuje Veće Nagrade za arhitekturu Đorđe Tabaković. Veće Nagrade za arhitekturu Đorđe Tabaković sačinjavaju svi dobitnici Nagrade.

Predlog kandidata za nagradu mogu podnositi članovi Veća nagrade za arhitekturu Đorđe Tabaković, organizacije udruženja arhitekata sa teritorije Vojvodine kao i druge strukovne i obrazovne institucije u oblasti arhitekture sa teritorije Vojvodine.

Predlagač je dužan da Veću Nagrade za arhitekturu Đorđe Tabaković u pisanoj formi podnese predlog za Кandidata, imajući u vidu dela Кandidata koja su definisana odrednicama u prvom i drugom stavu ovog poziva za predlog za nagradu, i da dostavi:

– prijavu kandidature za nagradu;
– radnu biografiju sa opisom svih ostvarenja ili delovanja Кandidata na području arhitekture, nauke i teorije ili istorije arhitekture i esejističke ili kritičke publicistike;
– spisak priznanja, društvenih i konkursnih nagrada, priznatih zasluga i posebnih zvanja koja je kandidat stekao.

Za stvaralačka autorska dela u arhitekturi:

– grafičke priloge-crteže koji opredeljuju namenu, tehničke i estetske karakteristike svakog predloženog objekta, uvezane-ukoričene u prigodnom formatu (A3, A4 …);
– fotografije iz kojih se mogu sagledati izgledi i ukupan gabarit svakog predloženog objekta, u kompletu sa grafičkim prilozima.

Za delo u nauci i teoriji ili istoriji arhitekture kao i za delo esejističke ili kritičke publicistike:

– štampani primerak  dela.

Predlagač takođe može podneti i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike, recenzije ili drugi raspoloživi materijal koji prikazuje, tumači i osvetljava doprinos Кandidata i potkrepljuje kandidaturu, u posebnom uvezanom-ukoričenom prigodnom formatu (A3, A4 …).

Poziv za predlog za nagradu se raspisuje od 26. 06. 2023, a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je do 30. 09. 2023. godine.

Predlozi se dostavljaju, u zapečaćenom kovertu, na adresu Društva arhitekata Novog Sada, ulica Svetozara Miletića 20 svakog četvrtka, u roku za podnošenje predloga, od 10:00 do 12:00 časova. Predlagače molimo da putem e-pošte najave dostavljanje materijala dan ranije.

Кontakti:
DaNS: 021/423485, dans@dans.org.rs.
Кontakt osoba i broj mob. telefona: Aleksandra Marinčić 063/8309643

Za Veće Nagrade za arhitekturu Đorđe Tabaković
Arh. Leonid Nešić

Predsednica Društva arhitekata Novog Sada
Arh. Ana Ferik-Ivanovič

Postani
član

Saznaj koje benefite dobijaš članstvom.

Interesne
Grupe

Pronađi Grupu koja se bavi tebi bliskim temama.

Razmena mišljenja

Uzmi aktivno učešće u radu Foruma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1.
avatar
DaNS
35282 points
Dark mode