SHARE Srbija 2023: Upoznajte govornika Marka Dabrovića

0
pre 7 meseci
SHARE Srbija 2023: Upoznajte govornika Marka Dabrovića • DaNS

Marko Dabrović, stariji partner u 3LHD, Hrvatska, razgovaraće o „Kolaborativnim životnim i radnim prostorima“ prikazujući tri svoja najnovija projekta.

Peto izdanje Međunarodnog arhitektonskog foruma SHARE Srbija 2023 održaće se 16. novembra u hotelu Metropol Palace, na kojem će biti održane dve paralelne konferencije na temu „Arhitektura za komforniji život“ i „Projektovanje fasada“. Marko Dabrović je jedan od četiri osnivača 3LHD, vrhunske evropske arhitektonske firme sa sedištem u Zagrebu.

3LHD je kolaborativni arhitektonski studio, posebno zainteresovan za integraciju arhitekture, umetnosti i (urbanog) pejzaža, pristup koji je rezultirao nizom projekata i realizacija u Hrvatskoj i inostranstvu. Marko Dabrović će na forumu predstaviti tri svoja najnovija projekta, sa fokusom na dizajnu zajedničkih radnih i životnih prostora i integraciji novih tehnologija i materijala u svoje dizajne.

Rimac Campus

Integralno zamišljen kao park sa proizvodnim pogonom i poslovnom zgradom maksimalno uklopljenim u pejzaž, kampus je od predstavljanja jedan od najčešće spominjanih arhitektonskih projekata u hrvatskim i svetskim medijima. Glavni element koncepta je centralna osovina kampusa oko koje se nalaze javni prostori – jezero sa trgom i restoran kao centralno mesto susreta zaposlenih sa posetiocima i gostima kampusa.

SHARE Srbija 2023

Photo: Rimac Campus © 3LHD

Zgrada Campus Infobip oblikovana je slaganjem – različite funkcije su postavljene jedna na drugu: parking u prizemlju, tri sprata poslovnih prostora, javni sprat sa restoranom i konferencijskom salom i na kraju tri sprata sa smeštajnim jedinicama. Za razliku od uobičajenog postavljanja javnih prostora u prizemlje poslovnih zgrada, svi javni prostori u Kampusu se nalaze na četvrtom spratu. Oba projekta su koncipirana u saradnji sa investitorima, kampusi potpuno prilagođeni korisnicima, prostori za interakciju i saradnju.

Photo: Campus Infobip ©Jure Zivkovic

Stambeni blok Park Kneževa obezbeđuje pešačku vezu između Branimirove i Bornine ulice i pristup javnim objektima u unutrašnjosti bloka. Smešten u donjem delu grada Zagreba, u zoni stambeno – industrijskog bloka nekadašnje fabrike Nada Dimić i fabrike Penkala, ovaj veliki prazan prostor u strogom centru grada, omogućio je kvalitetnu urbanističko – arhitektonsku intervenciju Zgrade unutar bloka sada su okruženi parkom, u interakciji sa zelenilom zbog svoje promenljive visine i tlocrta. Sadržajno objedinjuje nekoliko tipologija: stanovanje, poslovni prostor i urbani park.

Residential block Park Kneževa ©Jure Zivkovic

Photo: Residential block Park Kneževa ©Jure Zivkovic

SHARE Serbia Forum je platforma za arhitekte i građevinske profesionalce koji žele da ostanu ispred trendova u industriji. Sa fokusom na edukaciju, inspiraciju i umrežavanje, forum privlači preko 300 učesnika iz svih krajeva Srbije, kao i cenjene goste iz vodećih arhitektonskih kuća širom Evrope i šire.

Karte su sada u prodaji
Kontakt organizatora: share@share-architects.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1.
avatar
DaNS
34614 points
Dark mode