SHARE Srbija 2023: Upoznajte govornika Petera Bordasa

0
pre 6 meseci
SHARE Srbija 2023: Upoznajte govornika Petera Bordasa • DaNSSHARE Srbija 2023: Upoznajte govornika Petera Bordasa • DaNS

Peter Bordas, generalni direktor i šef dizajna u BORD Architectural
Studiu, prisustvovaće na petom izdanju SHARE Serbia sa predavanjem o jedinstvenosti zgrada. Ove godine Međunarodni arhitektonski forum održaće se 16. novembra u hotelu Metropol Palace.

Peter Bordas je diplomirao arhitekturu na Univerzitetu za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti. Sa velikim iskustvom, ističe se u rešavanju složenih projekata i pobedio je na nekoliko domaćih i međunarodnih konkursa za dizajn. Njegova arhitektonska dela su visoko cenjena i smatraju se vrhunskim savremenim dizajnerskim rešenjima u Mađarskoj.

Godine 2012. Peter je dobio priznanje za svoj dizajn Korda Filmpark Centar, čime je zaslužio mesto među mladim arhitektima koji najviše obećavaju od učesnika iz 57 zemalja prema „Backstage Architecture“. Godine 2014. dobio je medalju Pal Čonka za svoj dizajn stadiona Nagyerdei i dobitnik je nagrade „Master of Constructions Management“ od strane Nacionalne organizacije građevinskih konstruktora za njegov izuzetan doprinos uspehu projekta.

Villa Lónyay-Hatvany, ⓒ BORD Architectural Studio

Photo: Villa Lónyay-Hatvany, ⓒ BORD Architectural Studio

Prepoznat po svom inovativnom arhitektonskom pristupu, Bordas zamagljuje granice između unutrašnjih i spoljašnjih prostora, stvarajući kohezivne dizajne koji spajaju prirodu sa strukturama. Njegova prepoznatljiva filozofija dizajna daje prednost prirodnom svetlu za stvaranje dinamičnih, praktičnih prostora. Arhitekta veruje u važnost neprimetne integracije svojih arhitektonskih dela u njihovo prirodno okruženje uz poštovanje istorijskog konteksta. On stavlja snažan naglasak na ulogu arhitekture u negovanju zajednice i veza među ljudima. Njegov primarni cilj je da dizajnira prostore koji služe i funkcionalnim i javnim svrhama, promovišući dijalog i inkluzivnost.

Innovation Centre, ⓒ BORD Architectural Studio

Photo: Innovation Centre, ⓒ BORD Architectural Studio

Fokusirajući se na dva principa, „Prioritet misli“ i „Jedinstvenu snagu“, Bordas će prikazati tri svoja arhitektonska projekta koja su sledila ove ideje: dva u Debrecinu – Inovacioni centar i stadion Nagyerdei, i jedan u Budimpešti – Vila Loniai-Hatvani.

Villa Nagyardei Stadium, ⓒ BORD Architectural Studio

Photo: Villa Nagyardei Stadium, ⓒ BORD Architectural Studio

SHARE Serbia Forum je platforma za arhitekte i građevinske profesionalce koji žele da ostanu ispred trendova u industriji. Sa fokusom na edukaciju, inspiraciju i umrežavanje, forum privlači preko 300 učesnika iz svih krajeva Srbije, kao i cenjene goste iz vodećih arhitektonskih kuća širom Evrope i dalje.

Osigurajte svoje mesto sada: https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/.

Kontaktirajte organizatore
share@share-architects.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *