Izložba i promocija monografije “ODABRANI CRTEŽI”

0
pre 1 godina
Odabrani crteži glavni • DaNS

Pridruži nam se i ti

Drage kolege, prijatelji, sugrađani.

Pozivamo Vas na izložbu i promociju monografije ODABRANI CRTEŽI, autora poznatog novosadskog arhitekte Natka Marinčića.

Otvara se 1. februara 2023. godine u Malom likovnom salonu KCNS sa početkom u 19:00h i traje do 10. februara.

Svaki radni dan od 10:00h do 20:00h.

Radujemo se novom druženju…🤝✔️📜

Natko Marinčić

Natko Marinčić (Ruma, 1941 – Novi Sad, 2004). Diplomirao na beogradskom Arhitektonskom fakultetu (1972). Po završetku studija radio u više projektnih organizacija gde je učestvovao u projektovanju brojnih objekata različitih namena i volumena. Apart hotel Univerziteta u Novom Sadu (sa arh. Miodragom R. Jovanović, 1990) već je označeno kao prelomno delo u njegovoj karijeri u kome se daje savremena vizija solitera preobučenog u posmodernističko ruho. U projektu za Zavod za zaštitu prirode Srbije u Novom Sadu (sa arh. Ljiljanom Milin, 1994) istražujući duh mesta stare, industrijske ulice, uz upotrebu tradicionalnog materijala – crvene opeke, stvara jedno od ključnih dela postmoderne arhitekture u Vojvodini. Sličnom misaonom sklopu pripada i zgrada Fakulteta za uslužni biznis u Sremskoj Kamenici (2004) koja svojom arhitektonskom estetikom najavljuje novo poglavlje u novosadskoj savremenoj arhitekturi. Učestvovao na više kolektivnih izložbi (Novi Sad, Sremska Mitrovica). Dobitnik je više stručnih nagrada od kojih se ističu dve Borbina nagrada za arhitekturu u Vojvodini (1991, 1994).

Mali likovni salon

U toku kalendarske godine se priređuje 20 do 24 autorskih i grupnih izložbi profesionalnih umetnika i udruženja iz zemlje i inostranstva.

U okviru stalne prodaje postavke (unutrašnji deo Malog likovnog salona), koja se povremeno dopunjava i menja, u svakom trenutku, svojim radovima dostupno je više od 50 umetnika, različitih poetika i tehnika.

Postani
član

Saznaj koje benefite dobijaš članstvom.

Interesne
Grupe

Pronađi Grupu koja se bavi tebi bliskim temama.

Razmena mišljenja

Uzmi aktivno učešće u radu Foruma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1.
avatar
DaNS
35002 points
Dark mode